fbpx

A3P Biomedical

11 SEK 0.0%

Exeger

60 SEK ↓ 7.7%

Kaunis Iron

35 SEK 0.0%

Klarna

3200 SEK 0.0%

Marshall Group

450 SEK 0.0%

Yabie

25 SEK 0.0%

A3P Biomedical

11 SEK 0.0%

Exeger

60 SEK ↓ 7.7%

Kaunis Iron

35 SEK 0.0%

Klarna

3200 SEK 0.0%

Marshall Group

450 SEK 0.0%

Yabie

25 SEK 0.0%

Investera i onoterade aktier

Är du intresserad av att undersöka investeringsmöjligheter utanför börsen? Då kan investering i onoterade aktier vara för dig. Vi på Eqvor hjälper dig att enkelt och smidigt investera i onoterade bolag. Aktiekurserna uppdateras varje måndag klockan 12.00.

OTC-Lista

Företag Bid Ask Senast Avslut Datum
KÖP SÄLJ

A3P Biomedical

11 SEK 13 SEK 11 SEK 19/02/2024
KÖP SÄLJ

Exeger

60 SEK 61 SEK 60 SEK 19/02/2024
KÖP SÄLJ

Kaunis Iron

35 SEK 42 SEK 35 SEK 19/02/2024
KÖP SÄLJ

Klarna

2900 SEK 3200 SEK 3200 SEK 19/02/2024
KÖP SÄLJ

Marshall Group

440 SEK 460 SEK 450 SEK 19/02/2024
KÖP SÄLJ

Yabie

22 SEK 25 SEK 25 SEK 19/02/2024

Företag

Senast Avslut

60 SEK
35 SEK
3200 SEK
450 SEK
25 SEK

Alla kurser är indikativa, vid klick på köp/sälj och inskick av en förfrågan så binder du dig inte till något. En av våra mäklare kommer då höra av sig till dig för att diskutera den aktie du är intresserad av att göra affär i.

Vi erbjuder

  • En smidig tjänst för köp och försäljning av onoterade aktier
  • Möjligheter att investera i spännande bolag som inte finns på börsen
  • En plattform där du kan få en översikt över dina onoterade innehav

Vad är onoterade aktier?

Onoterade aktier är helt enkelt aktier från bolag som inte är börsnoterade, och som därför inte handlas på officiella börser som exempelvis Nasdaq. Att köpa aktier i onoterade bolag kan innebära allt från att investera i startups till att investera i större mer etablerade företag som t.ex. Klarna eller Marshall.

Varför investera i onoterade aktier?

Visste du att 99.70% av alla svenska bolag år 2022 inte finns på någon börs? Med hjälp av aktiemäklare kan du få tillgång till aktier från företag som du annars hade gått miste om, om du bara investerar i aktier som finns på börsen.

Det finns många fördelar med att handla onoterade aktier. Här är några av de vanligaste:

Du får vara med från början

Det kan vara spännande att få vara med på ett bolags resa redan från början. Går det bra för företaget kommer dina investeringar vara väl värda. Äger du aktier i ett onoterat bolag kan du även i större utsträckning göra din röst hörd kring beslutsfattande. Särskilt i mindre bolag. 

Större potential till högre avkastning

Många onoterade bolag befinner sig i ett skede där de inte riktigt har haft sin stora tillväxt än. Om bolaget du investerat i lyckas växa brukar du få mycket högre avkastning än med bolag som redan har gjort en börsintroduktion och därmed redan haft sin stora tillväxt.

Mindre påverkan av vanliga börsens prisfluktuationer

Eftersom ett onoterat bolag inte är med på någon börs påverkas de inte heller lika mycket när marknadssentimentet på börsen är negativt. Så för att sprida ut risken kan det vara bra att ha en blandning av både noterade och onoterade aktier.

Risker med att investera i onoterade aktier

Något av det viktigaste att hålla koll på innan du börjar handla med onoterade bolag  är de specifika riskerna. Onoterade aktier genomgår inte samma granskningsprocess som noterade. De har därför inte lika höga krav på t.ex. ekonomin, transparens eller informationsgivningsprocesser.

Du som investerare kan läsa på själv om företagen för att avgöra om det känns som ett pålitligt företag. Vår mission här på Eqvor är att skapa en transparent marknad där information om onoterade aktier ska vara lättillgänglig. 

Onoterade aktier kan även vara svårare att sälja och köpa exakt när du vill, vilket ökar likviditetsrisken. Priset på onoterade aktier kan också vara svårare att konstatera. Det är just därför det behövs plattformar där denna typ av handel kan göras enklare.

Onoterade aktier vi handlar i just nu

De bolag vi listar i vår OTC-lista är företag som vi ser mycket flöden i just nu. Vi hjälper dig gärna att både köpa och sälja onoterade aktier inom dessa. Vill du även sälja aktier i onoterade bolag som inte finns på vår lista så är du välkommen att kontakta oss.

Hur förvaras onoterade aktier?

Om företaget vars aktier du äger är anslutet till Euroclear och därmed är ett så kallat ”avstämningsföretag” så kan du förvara aktierna i en vanlig aktiedepå eller kapitalförsäkring, däremot inte i en ISK (investeringssparkonto). 

Om företaget inte är anslutet till Euroclear så behöver du inte förvara aktierna utan då räcker det med att företaget uppdaterar sin aktiebok så att du står med som ägare.

Köper eller säljer du aktier i ett onoterat företag via oss på Eqvor så ser vi till att aktierna förs över till rätt depå alternativt att ledning uppdaterar aktieboken.

Hur går man tillväga för att sälja onoterade aktier?

Om du äger aktier i ett onoterat företag som du vill sälja så är det vanligast att man börjar med att höra av sig till företagets ledning för att kolla om dom vet om någon som vill köpa aktier i företaget. Det är inte ovanligt att vissa i styrelsen själva kan vara intresserade av det du vill sälja.

Ett annat sätt att få dina onoterade aktier sålda är att gå via en aktör som oss på Eqvor där vi hittar en motpart till din order. Om aktien du vill sälja finns i vår OTC-lista kan du enkelt skicka in ett intresse om att sälja direkt där. Om aktien du vill sälja inte finns i listan så är det enklast om du har av dig direkt på info@eqvor.com så ska vi kolla om vi kan hjälpa till med de aktier du vill sälja.

Hur går man tillväga för att köpa onoterade aktier?

Det finns olika sätt att gå tillväga för att köpa onoterade aktier. Du kan exempelvis kontakta en mäklare i onoterat som kan leta upp säljare eller köpare av aktier i ditt valda bolag. Du kan även själv leta upp en köpare eller säljare i den specifika aktien du vill göra affärer i.

Ett smidigt alternativ är att skicka in ett intresse om att köpa eller sälja en aktie direkt här på vår hemsida, så hjälper vi dig. Vill du göra detta så följer du dessa steg:

Har du frågor eller vill veta mer innan du skickar in en förfrågan så är du välkommen att kontakta oss.